Untul de shea bun pentru îngrijirea pielii și a părului. Poate fi utilizat atât de adulți cât și pentru îngrijirea nou-născuților

Primăvara tenul, părul și pielea mâinilor sunt afectate de vânt și de primele raze de soare care după timpul rece pot să ne creeze neplăceri. Pentru a hidrata pielea și a reda strălucire părului care a avut de suferit pe timpul iernii pentru că a fost acoperit cu eșarfe, căciuli sau pălării puteți utiliza untul de shea. Majoritatea produselor cosmetice de ultimă generație folosesc acest produs care însă poate fi folosit și natural, acasă.

Ce este untul de shea?

Untul de shea se extrage din nucile unui copac african și a fost utilizat din cele mai vechi timpuri de femeile din Ghana și Mali. Acestea îl foloseau pentru hidratarea pielii uscate de soarele arzător al Africii, pentru reducerea cicatricilor și pentru îndepărtarea vergeturilor rămase în urma sarcinilor. De asemenea untul de shea a fost folosit și este utilizat și acum, pentru tratarea iritațiilor de scutec la bebeluși. Cercetările moderne au demonstrat că acest unt, care are un miros specific, ușor tolerat de majoritatea oamenilor, și o culoare care poate varia de la alb la galben poate fi utilizat și în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum psoriazis și eczeme.

Calitățile terapeutice ale untului de shea asupra pielii

Untul de shea are un conținut ridicat de acizi grași, de acid oleic, acid stearic, palmitic și acid linoleic. Acest produs poate fi folosit ca atare sau poate fi transformat în săpun dacă este amestecat cu o substanță alcalină. Din acestă cauză poate fi utilizat cu succes în tratarea pielii mâinilor.

Datorită conținutului său bogat în anumiți componenți ai acidului cinamic poate fi folosit ca și antiinflamator , iar datorită conținutului mare de vitamine A și E poate fi utilizat și pentru calmarea pielii arse de soare. Untul de shea este foarte gras și trebuie utilizat în cantități mici, se absoarbe forte bine în piele și formează și o peliculă fină care protejează  împotriva  razelor ultraviolete.

Untul de shea balsam pentru păr

Mai ales în cazul părului creț sau uscat untul de shea poate fi utilizat cu efecte maxime. Acesta poate fi folosit în stare naturală înainte de baie. Puțin unt de shea se topește în palmă și apoi se aplică pe pielea capului și pe firele de păr. După ce untul a fost foarte bine întins părul se acoperă cu un prosop și se așteaptă un sfert de oră. După cele 15 minute părul se spală cu șampon și se clătește cu apă din abundență. Tratamentul se face o dată pe săptămână, iar după mai multe utilizări untul de shea vă poate scăpa și de mătreață.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj