Tratamente faciale care pregătesc tenul pentru sezonul rece: Rețete „minune” cu dovleac, avocado, spanac și miere

Tenul are nevoie de un plus de hidratare în sezonul rece, de aceea este important să îi oferi îngrijirea necesară. Iată trei rețete rapide și ieftine de tratamente faciale, care te vor ajuta să îți îngrijești tenul, pregătindu-l pentru sezonul rece.

Tratament cu dovleac, pentru tenul acneic

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice. Daca vrei să tratezi coșurile și să previi apariția lor, poți încerca următorul tratament. Într-un bol, se amestecă o linguriță de suc de lămâie, două linguri de dovleac crud ras, o linguriță de suc de roșii și un albuș de ou. Amestecă până ce compoziția devine omogenă. Masca se aplică pe ten și gât, se menține circa 15 minute și se clătește cu apă călduță.

Tratament cu avocado pentru tenul uscat

Tenul devine mult mai sensibil pe perioada sezonului rece. Pentru persoanele care au tenul uscat, această sensibilitate crescută este cu adevărat o problemă. Pentru a trata sensibilitatea, te poți folosi de proprietățile hidratante și calmante ale pulpei de avocado. Pentru tratamentul hidratant, trebuie doar să păsezi pulpa unui avocado până obții o pastă. După ce ți-ai curățat bine tenul, aplică pasta de avocado pe față și las-o să acționeze circa 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Tratament cu spanac și miere pentru tenul tern și obosit

Frunzele de spanac sunt foarte bogate în vitamine și minerale esențiale pentru un ten frumos. Dacă ai tenul lipsit de vitalitate, amestecă cu mixerul 4 – 5 frunze de spanac bine mărunțite cu două lingurițe de suc de lămâie și o lingură de miere până obții o pastă fină. Aplică masca pe față și gât și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Nicoleta MATEIU

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj