Sucul din iarba verde de grâu. Beneficii pentru sănătate şi proprietăţi curative. Cum se cultivă

Iarba verde de grâu conţine 20 de aminoacizi, câteva sute de enzime diferite ce nu se regăsesc în alte produse alimentare, 90 din cele 102 minerale existente, vitamine şi alte substanţe nutritive importante. Fortifică sistemul imunitar, previne apariţia celulelor canceroase, ameliorează efectele adverse apărute în urma chemo şi radioterapiei și accelerează procesul de regenerare în urma unor boli sau intervenţii chirurgicale. De asemenea, sporeşte capacitatea organismului de a prelua oxigenul necesar.

De asemenea, stimulează metabolismul şi sistemele enzimatice ale corpului, glanda tiroida și ajută împotriva obezităţii şi indigestiei.

Iarba verde de grâu poate fi folosită sub formă de pulbere dizolvată în apă, dar se poate face și suc din produsul natural. Puteți cultiva iarba de grâu chiar și în apartament.

Alegeți, de exemplu, doi-trei pumni de grâu, îi puneți într-un borcan sau vas din plastic, îi spălaţi cu apă de izvor şi îi lăsaţi în apă 24 de ore.

Apoi scoateţi apa, clătiţi bine şi lăsaţi la uscat trei zile. Acoperiţi vasul cu un ziar. În acest interval, mai clătiţi grâul de trei ori pe zi, timp în care ar trebui să încolţească.

Atunci puteţi pune grâul, în strat de grosimea unui deget, pe un pat de pâmânt, apoi acoperiţi cu încă un strat subţire de pământ. Udaţi dimineaţa abundent şi seara doar stropiţi cu apă. Cam într-o săptămână, iarba ar trebui să ajungă la înălţimea de 10-15 cm.

Acum puteţi tăia iarba şi o puteţi pune într-un storcător pentru suc.

Beneficii aduse sănătăţii:

– creşte numărul de celule roşii şi scade tensiunea arterială, colesterolul;

– curăţă sângele, organele şi tractul gastro-intestinal;

– stimulează metabolismul şi sistemele enzimatice ale corpului;

– stimulează glanda tiroida, ajută împotriva obezităţii şi indigestiei.

– restaurează alcalinitatea in sânge.

Abundenţa sucului în minerale alcaline ajută la reducerea supra-aciditatii din sânge.

– ameliorează durerile interne;

– în tratarea ulcerului peptic, colita ulcerativa, constipaţiei, diareei, precum şi alte probleme ale tractului gastro-intestinal;

– detoxifiant puternic al ficatului;

Enzimele şi aminoacizii din iarba de grâu verde ne pot proteja de agenţi cancerigeni mai mult decât oricare alte alimente sau medicamente;

– întăreşte celulele şi neutralizează poluanţii chimici asimilati din mediu;

– luptă împotriva tumorilor şi neutralizează toxinele;

– aplicată extern pe piele poate ajuta la eliminarea mâncărimii aproape imediat; va calma pielea arsa de soare şi acţionează ca un dezinfectant;

– are efect alcalinizant, energizant si revitalizant; – detoxifică organismul;

– impiedică apariţia candidei şi a altor ciuperci; – ameliorează edemele;

– scade probabilitatea aparitţei astmului şi a bolilor alergice;

– promovează gândirea clară (creierul foloseşte 25% din oxigenul asimilat de organism) şi protejează împotriva bacteriilor anaerobe din sânge.

Vindecătoare pentru tăieturi, arsuri, zgârieturi, erupţii cutanate, ciupercilor picioarelor, muşcăturilor de insecte, furuncule, răni, ulcere deschise, tumori.

Transformă părul cărunt la culoarea sa naturală şi creşte foarte mult nivelul de energie atunci când este consumata zilnic. Este un tratament de înfrumuseţare, care încetineşte procesul de îmbătrânire. Restaurează fertilitatea şi promovează tinereţea.

Fortifica sistemul imunitar. Previne apariţia celulelor canceroase, ameliorează efectele adverse apărute în urma chemo şi radioterapiei. Accelerează procesul de regenerare în urma unor boli sau intervenţii chirurgicale. Sporeşte capacitatea organismului de a prelua oxigenul necesar. Studii recente arată că sucul are o capacitate puternică de a lupta împotriva tumorilor fără toxicitatea medicamentelor.

Este un supliment sănătos pentru sportivi şi pentru persoanele care doresc să-şi menţină un sistem imunitar sănătos.

În cazul unei diete sarace pot manifesta greata la doze mari de iarba de grau. Se recomanda a fi consumata pe stomacul gol şi înainte de mese.

sursă: sfatulmedicului.ro

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj