Pilule contraceptive retrase de pe piață. Există probleme la lotul fabricat din 2011 până în prezent

După ce a primit avertizări de la autoritățile din Belgia, cu privire la pilulele contraceptive CILEST, Agenția Națională a Medicamentului a anunțat că va retrage de pe piață pastilele. Se pare că loturile produse din 2011 și până în prezent prezintă probleme de calitate. Aceste pastile se găsesc și în farmaciile din România.

Agenția Națională a Medicamentului a precizat că problema depistată ar putea conduce la diminuarea efectului contraceptiv.

Pilulele vor fi retrase de pe piaţă, în scop preventiv, în toate ţările Uniunii Europene, iar pacientele care îl foloseau sunt sfătuite să consulte un medic, pentru a primi recomandare pentru alte metode contraceptive.

Contraceptivele CILEST nu sunt singurele pilule contraceptive care au fost retrase de la comercializare de la începutul anului şi până în prezent. Contraceptivele Diane 35 ai fost şi ele retrase la începutul anului.

Eroarea depistată de autorităţile sanitare din Belgia şi compania care deţine autorizaţia de punere pe piaţă a pastilelor CILEST, vizează parametrul “timp de dizolvare” al uneia din cele două substanţe active din componenţa comprimatelor.

Sursa: gândul.info

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj