Piele mâinilor poate rămâne elastică și catifelată. Află cum poți să îți îngrijești mâinile pentru ați păstra tinerețea

Mâinile trădează cel mai ușor vârsta de acea au nevoie de o atenție specială. Pielea mâinilor se deteriorează mai repede din cauza expunerii excesive la soare, a frigului, a detergenților sau chiar din cauza produselor de igienă folosite agresiv. Pentru a păstra cât mai mult aspectul sănătos și frumos al mâinilor trebuie să recurgem la un regim alimentar sănătos și să îngrijim mâinile și unghiile măcar cu amestecuri preparate în casă dacă nu ne putem permite creme scumpe.

Preparate de casă pentru frumusețea mâinilor

Pentru a avea mâini frumoase și unghii puternice este important să folosim mănuși atunci când folosim detergenți pentru treburile casnice. În cazul în care am uitat să ne protejăm este foarte important să facem seara un masaj al mâinilor cu ulei de măsline.

În uleiul de măsline putem adăuga și vitamina E, care combate exfolierea unghiilor. Pentru a îndepărtat petele maronii care apar pe mâini și pentru a avea pielea catifelată putem folosi și un alt amestec ușor de preparat în casă.

Într-un vas de sticlă sau porțelan amestecați o lingură de miere, o lingură de glicerină și o lingură de zeamă de lămâie. Soluție se masează ușor pe piele. Este recomandat să folosiți acest amestec seara și după aplicare să puneți pe mâini mănuși de bumbac pentru 15-20 de minute.

Dacă alegeți să folosiți produse cosmetice este recomandat să cereți sfatul unui medic dermatolog. Produsele cale mai apreciate pentru întinerirea pielii mâinilor conțin vitaminele A, E sau C sau acid hialuronic.

Alimentație sănătoasă pentru mâini frumoase

Pielea mâinilor și unghiile au nevoie de un aport de vitamine și minerale, cum ar fi calciu, fier, zinc, pentru a  rămâne frumoase de aceea este recomandată o dietă variată din care să nu lipsească nucile, ouăle, lactatele, mazărea, cerealele integrale, care conțin complexul B, legumele, în special cele verzi și carnea.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj