Numărul persoanelor din Alba care suferă de afecțiuni respiratorii a trecut de 3.000. Cei mai afectați sunt copiii și tinerii

În ultima săptămână, medicii de familie au raportat un număr de 2.631 de afecțiuni respiratorii ale căilor respiratorii superioare și 486 de pneumonii. Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Alba, în ultima perioadă s-a constatat o creștere semnificativă a afecțiunilor de sezon, cauzate de schimbările bruște de temperatură.

Numărul virozelor, în creștere

Față de sfârșitul lunii ianuarie, numărul persoanelor diagnosticate cu viroze respiratorii și pneumonii a crescut cu aproape 500 de cazuri. Peste 2.600 de persoane s-au prezentat la medicii de familie, pentru că suferă de afecțiunii ale căilor respiratorii superioare, iar dintre acestea 81 de persoane au fost internate. Cele mai afectate categorii de vârstă sunt cele între 4 şi 14 ani, la care s-au înregistrat 869 de consultații și cea între 15 și 49 de ani, pentru care au fost diagnosticate 840 de persoane.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere și a cazurilor de pneumonie: au fost diagnosticate cu această boală 486 de persoane, iar dintre acestea 125 au necesitat internarea. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea situată între 15 și 49 de ani.

Cerere pentru suplimentarea vaccinului antigripal

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie, un număr de 243 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal. Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Alba au precizat că va solicita Ministerului Sănătății o nouă tranșă de vaccin antigripal gratuit, pentru a acoperi necesarul județului.

Sistem imunitar slăbit la jumătatea iernii

Creșterea numărului de afecțiuni respiratorii este cauzată de schimbările de temperatură și vin pe fondul unei slăbiri a sistemului imunitar.

„La jumătatea iernii, corpul începe să resimtă mai puternic frigul de afară și sistemul imunitar este mai slăbit, de aceea suntem mai expuși la afecțiunile de sezon, care probabil vor crește și în săptămânile viitoare. Pentru a trece cu bine peste ce a mai rămas din iarnă, se recomandă atenție sporită la alimentație, la aportul de vitamine, care să ne întărească sistemul imunitar”, a spus medicul Cristina Galoș, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Alba.

Publicat de

Fără comentarii to “Numărul persoanelor din Alba care suferă de afecțiuni respiratorii a trecut de 3.000. Cei mai afectați sunt copiii și tinerii”

  1. […] Vezi câţi pacienţi au avut nevoie de internare, situaţia vaccinărilor şi măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor, pe Sănătate.Alba24.ro. […]

Răspunde

Mesaj