Medicament pentru hepatită contrafăcut în România. Unele farmacii din Alba Iulia îl comercializează

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a anunţat că există posibilitatea ca un medicament pentru bolnavii de hepatită contrafăcut să apară şi în farmaciile din România. În unele farmacii din Alba Iulia medicamentul Pegasys poate fi adus la comandă, altele nu îl mai comercializează de mult timp, dar totuşi pe rafturile altor farmacii acesta există. Unii farmacişti din Alba Iulia au spus că nu ştiu ca acest medicament să fie un produs falsificat.

Produsul contrafăcut conţine doar apă şi glucoză. Potrivit autorităţilor este vorba de un ser pentru seringă produs în Germania.

Persoanele care vor să cumpere acest medicament din farmacii, pot recunoşte produsul falsificat faţă de Pegasys-ul original după următoarele:

– dispozitivul de administrare este o seringă din plastic (spre deosebire de medicamentul original, a cărui seringă este din sticlă

– capacul protector al acului este de culoare neagra (medicamentul original are capacul protector pentru ac de culoare gri), pistonul este de culoare albă (medicamentul original are pistonul de culoare roşie)

– pe cutia produsului falsificat nu apar codul de culori şi codul de bare.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a transmis că există posibilitatea ca pe piaţa farmaceutică din Romania să fie cutii falsificate prevăzute cu eticheta Pegasys 180 µg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringa preumplută.

Publicat de

Fără comentarii to “Medicament pentru hepatită contrafăcut în România. Unele farmacii din Alba Iulia îl comercializează”

  1. […] mai multe despre cum poţi deosebi medicamentul falsificat de cel original pe Sănătate. Alba24.ro. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

Răspunde

Mesaj