Masa de Crăciun – încărcată de produse tradiţionale şi ecologice. Producătorii din Alba oferă pâine, mezeluri, lactate, dulciuri – bunătăţi pentru toate gusturile

Mai sunt doar puţine zile până la Crăciun şi gospodinele au început să se gândească la meniul de sărbătoare. De pe masa, care va fi pregătită pentru Naşterea Domnului, nu trebuie să lipsească mai ales bunătăţile tradiţionale, care au atuul că sunt fabricate şi ecologic de producătorii din Alba. Asociaţia Producătorilor de Produse Ecologice şi de Casă Alba oferă pîine de casă, produse lactate, mezeluri fără E-uri şi dulciuri realizate după reţetele bunicilor.

 21 de producători şi-au unit forţele

Asociaţia Producătorilor de Produse Ecologice şi de Casă Alba s-a înfiinţat în anul 2011 şi numără 21 de membrii, producători atestaţi de Ministerul Agriculturii. Scopul acestei asociaţii este prezentarea şi promovarea produselor autohtone de cea mai bună calitate.

,,Am fost prezenţi la diferite manifestări, în Alba Iulia şi la Târguri din ţară. De asemenea, pentru ai aduce pe producători mai aproape de consumatori, Asociaţia a deschis, în ianuarie 2012, magazinul <<La Băcănie>>, în Alba Iulia, în zona Cetate.

În aceast magazin producătorii pot să vândă produsele propri fără cheltuieli comerciale. Această iniţiativă aduce beneficii atât producătorilor cât şi albaiulienilor care se pot bucura de ce are mai bun judeţul şi de aceea, la sfârşitul acestui an, am deschis şi al doilea magazin în Sebeş,, a explicat Călin Matieş, producător şi preşedinte al Asociaţiei.

Expoziţii internaţionale şi târguri cu produse tradiţionale

Albaiulienii au avut ocazia să se convingă de calităţile deosebite ale produselor tradiţionale şi ecologice cu ocazia mai multor târguri. Produsele au fost apreciate însă şi peste hotare. În luna iunie membrii asociaţiei au participat la Sofia, Bulgaria, la Conferinţa şi Expoziţia Slow Food Terra Madre Balkans 2012, unde standul expozanţilor din Alba a fost cel mai vizitat.

Succesul produselor, la care albaiulienii pot avea acces tot anul, a asigurat Asociaţiei şi invitaţia la Săptămâna Verde de la Berlin, în perioada 18-27 ianuarie 2013.

,,La Berlin vor participa 9 producători şi avem o gamă largă de produse tradiţionale. Şi străinii la fel ca şi albaiulienii, sau alţi locuitori din Alba, se pot bucura de bunătăţile noastre, de la lactate la pâine de casă, la mezeluri foarte gustoase, de la miere curată până la vinuri deosebite,,, a mai spus preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Ecologice şi de Casă Alba.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj