ALIMENTELE care conțin cele mai multe pesticide. Pericole pentru sănătate şi recomandări de la medici

Pesticidele și alte substanțe cu care fructele și legumele sunt tratate ne pot distruge sănătatea. Ca să ne ferim de ele, trebuie să știm care sunt alimentele care conțin cele mai multe pesticide.

În cazul în care nu poți să le deosebești de cele fără chimicale, cumpără doar fructe și legume bio, sfătuiesc medicii.

Alimentele care conțin cele mai multe pesticide:

– merele

– căpșunile

– strugurii

– țelina

– perele

– spanacul

– ardeiul gras

– nectarinele

– castraveții

– roșiile cherry

– cartofii

– ardeii iuți

– varza kale

– salata verde, conform goodhousekeeping.com.

În fiecare an, Environmental Working Group face publică o listă de alimente care ar trebui, ori de câte ori este posibil, cumparate bio. Grupul a estimat că persoanele pot reduce expunerea la pesticide cu 80%, în cazul în care acestea cumpără alimente bio.

Nu toate produsele de acest tip conțin pesticide, însă este bine ca atunci când sunt cumpărate să ne interesăm de unde provin.

sursa: realitatea.net

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj