Două persoane din Alba, internate în spital cu trichineloză. 14 locuitori au consumat din carnea infestată

Două persoane din Alba, una din comuna Stremț și a doua din municipiul Alba Iulia, care au consumat carne de porc infestată cu trichinella au ajuns la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba. Direcția de Sănătate Publică Alba a efectuat anchete epidemiologice pentru a constata numărul persoanelor care au consumat carne contaminată și a decide măsurile care trebuie dispuse în aceste cazuri.

Mai multe persoane aflate sub atenție medicală

S-a constatat, în primul caz, cel al persoanei bolnave din Stremț, că aceasta a consumat carne provenită de la un porc sacrificat în satul Stremț de la care nu au fost recoltate probe pentru efectuarea examenului trichineloscopic imediat după sacrificare. Inspectorii din cadrul DSVSA Alba au recoltat probe si în urma analizei de laborator s-a constatat un rezultat pozitiv pentru infestarea cu trichinella. După obținerea rezultatului, carnea și produsele din carnea porcului, o cantitate de 70 de kilograme, a fost confiscată și va fi distrusă.

În urma anchetei epidemiologice efectuate în satul Stremț s-a constatat că alte 14 persoane au consumat carne care provenea de la porcul infestat. Acestea  au fost îndrumate către secția de boli infecțioase a spitalului din Alba Iulia.

,,Nu s-a efectuat nici o internare deoarece persoanele nu prezintă simptome alarmante. Medicii au prescris tratament de prevenire și medicii de familie din comuna Stremț au fost anunțați că trebuie să fie atenți la eventualele simptome care ar putea să mai apară,, a explicat medicul Cristina Galoș, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Alba.

Caz izolat de îmbolnăvire în Alba Iulia

În cazul persoanei din Alba Iulia care a prezentat o formă ușoară de infestare cu trichinella s-a constatat că aceasta a consumat carne de la doi porci, unul sacrificat în satul Valea Lungă și celălalt în localitatea Vințu de Jos. Proprietarii celor doi porci au făcut examenul trichineloscopic imediat după sacrificare, iar analizele au avut rezultat negativ în ambele cazuri.

De asemenea, în urma anchetelor epidemiologice, s-a constatat că din cei doi porci sacrificați au mai consumat carne alte 15 persoane, care nu prezintă semne de infestare cu trichinella.

Publicat de

Fără comentarii to “Două persoane din Alba, internate în spital cu trichineloză. 14 locuitori au consumat din carnea infestată”

Răspunde

Mesaj