Castravetele, sursă de sănătate pe timpul verii. Vezi care sunt beneficiile pentru organism

 Castravetele este unul dintre alimentele recomandat pentru consum, mai ales pe timpul verii. Datorită conţinutului mare de apă, de peste 98%, castravetele aduce un beneficiu esenţial corpului, hidratează pielea şi ne menţine energia şi buna dispoziţie.

Castravetele este originar din India, unde este considerat fruct sfânt şi este a patra cea mai cultivată legumă din lume, după roşii, ceapă şi varză. Conţine un nivel scăzut de grăsimi şi calorii şi este un aliat pentru cei care doresc să slăbească. Leguma-fruct este benefică sănătăţii omului şi pentru conţinutul de vitamine, proteine şi minerale.

Castravetele este un remediu rapid împotriva celulitei, datoriă fitochimicalelor, susbstanţe recunoscute pentru efectul lor protector asupra celulelor. Alt efect benefic este şi în cazul ridurilor, dar şi al ochilor obosiţi. Castravetele poate face minuni şi asupra nivelului de colagen din ţesuturi. Astfel că o felie de castravete va determina strângerea şi tonifierea pielii şi reducerea aspectului de coajă de portocală.

Camelia TOMA

sursa: gandul.info

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj