Operaţii de cataractă cu aparate moderne la spitalul din Alba Iulia. Pacienţii de achitat 1000 de lei

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, pacienţii care suferă de cataractă pot fi operaţi direct în ambulatoriu şi fără anestezie. Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş spune că din 2012 au început să fie făcute aceste intervenţii la Alba Iulia cu aparate moderne, microscop operator şi un facoemulsificator. Acesta din urmă prevede aspirarea conţinutului cristalin cu ultrasunete. Contribuţia pacientului la această operaţie este de 1000 de lei.

De doi ani, medicii de specialiate din Alba Iulia efectuează operaţii de cataractă şi la Spitalul din Alba Iulia. Pacienţii care până acum mergeau la Cluj pentru aceste intervenţii sau care nu ştiau că au posibilitatea să facă aceste operaţii şi în Alba Iulia, trebuie să ştie că se pot adresa unităţii medicale.

Intervenţiile chirurgicale oftalmologice sunt realizate cu aparate moderne, precum un microscop operator şi un facoemulsificator, achiziţionate în urmă cu doi ani, în cadrul unei investiţii de peste 10 miliarde lei vechi.

Operaţia cu facoemulsificator presupunea aspirarea conţinutului cristalin cu ultrasunete, printr-o incizie de doi milimetri şi implantarea cristalinului artificial. Intervenţia se face în ambulatoriu şi nu este necesară nici anestezia, nici spitalizarea.

Contribuţia pacientului la această operaţie chirurgicală oftalmologică este de 1000 de lei, respectiv o parte din plata implantului. Celelalte cheltuieli sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate. Până acum peste 300 de pacienţi au trecut prin această intervenţie la spitalul din Alba Iulia.

Publicat de