DSP Alba: În ultima săptămână a crescut numărul consultaţiilor la elevi şi adulţi. Recomandările medicilor pentru sezonul rece

În perioada 15-22 octombrie numărul consultaţiilor la spitalele din judeţ a crescut cu 57 de cazuri faţă de săptămâna precedentă. Astfel dacă în urmă cu o săptămână numărul persoanelor cu simptomatologia infecţiilor respiratorii acute şi pneumoniilor era de 2.442, acum s-a ajuns la 2.499. Reprezentanţii DSP Alba transmis că numărul internărilor în spitalele din judeţ a scăzut la 41 de cazuri, de la 96 săptămâna trecută.

Odată cu începerea şcolii şi intrarea copiilor în această colectivitate, virozele au afectat un număr mai mare de pacienţi din această categorie. Reprezentanţii DSP Alba au înregistrat un număr mai mare de cazuri diagnosticate 800, cu afecţiuni respiratorii la grupele de vârstă şcolară şi la populaţia activă, respectiv la categoria 15-49 de ani.

La situaţia internărilor, cei mai vulnerabili rămân în continuare copiii cu vârste 0-14 ani. Numărul internărilor cu această afecţiuni respiratorii a fost de 8 (0-1 an), 9 (2-4 ani) şi 9 (5-14 ani).

Cristina Galoş, purtător de cuvânt al DSP Alba a transmis că în această perioadă este recomandat consumul în cantităţi mari de legume şi fructe, dar şi de lichide, şi bineînţeles îmbrăcămintea corespunzătoare sezonului rece.

Publicat de