Buze cărnoase fără intervenții radicale – doar cu trucuri de machiaj. Află cum poți să ai buze senzuale

Canoanele frumuseții feminine ne impun acum buze pline și senzuale. Dacă formatul gurii sau buzele nu sunt însă perfecte nu trebuie să vă faceți griji, este foarte ușor să creați impresia dorită cu câteva trucuri de machiaj.

Tratamente pentru acasa

Pentru a avea buze frumoase trebuie în primul rând să le îngrijiți, la fel cum faceți și cu tenul. Buzele trebuie și ele exfoliate. Pentru a îndepărta celulele moarte puteți să folosiți o periuţă de dinţi mai moale şi un amestec exfoliant. Scrub-ul  poate fi preparat și în casă cu zahăr brun şi ulei de măsline. Se amestecă două linguriţe de zahăr şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline, iar pasta obţinută se aplică pe buze şi se masează uşor. După exfoliere, buzele se hidratează cu un balsam hrănitor.

Dacă cureți buzele seara este bine ca pe perioada nopții să ungi buzele cu puțină miere de albine. Mierea este cunoscută pentru proprietăţile hidratante şi vindecătoare, dacă o vei folosi seara dimineața nu vei mai avea buze uscate şi crăpate.

Culorile închise nerecomandate

Dacă ai buze subţiri, este foarte important să îţi alegi cu grijă culoarea rujului. Culorile închise subţiază și îmbătrânesc buzele. Pentru a da impresia unor buze mai mari trebuie alese culori deschise de ruj. Sunt recomandate tonurile de roz, piersică sau bej. De asemenea pentru a crea impresia unor buze mai pline se pot folosi glosurile colorate, cele incolore nu oferă contrastul necesar.

Pașii de urmat pentru machiajul buzelor

Doar cu câteva trucuri poţi câştiga volum fără un efort prea mare. Trebuie respectate însă câteva reguli, astfel după ce aplici fondul de ten şi pe buze, tapotează foarte bine zona din jurul gurii. Dacă vor rămâne umbre, buzele tale vor părea mai subţiri. După ce ai tapotat, ai nevoie de un creion corector mai deschis la culoare decât tenul tău.

Trasează conturul buzelor cu acest creion, puţin peste conturul tău natural. Apoi urmează aplicarea unui creion mai închis, de o culoare apropiată cu cea a rujului, pe toată buza.

Acest pas este important pentru că în acest fel nu vei rămâne cu dungi inestetice când se ia rujul. Cu cele două creioane cu care ai creat conturul vei crea un efect de contrast între corector şi creionul închis, iar peste trebuie aplicat rujul care va da aspectul finit, plin și senzual.

Un alt truc este să aplici, înainte de ruj, în centru buzei superioare, un iluminator. Dacă îţi accentuezi acel punct cu iluminatorul vei crea volum pentru buza superioară. Un ultim pas, după aplicarea rujului, este glosul. În centrul buzei inferioare, un glos deschis la culoare îţi va mari buza.

Pentru un efect sigur poți pune, de asemenea, prin tapotare, tot pe centrul buzei, puţin fard auriu. Particulele de lumină conţinute de fardul auriu vor mări buzele, de asemenea și glosul.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj