Busuiocul, sau iarba dragostei are adevărate proprietăți medicinale. Află cum poți să condimentezi mâncarea și să îți îmbunătățești sănătate

Busuiocul este o plantă originară din India care a fost folosită din cele mai vechi timpuri deoarece are proprietăți medicinale. Hindușii, ca de altfel și alte popoare europene îi atribuie și proprietăți sacre. În religia ortodoxă această plantă este folosită în ritualurile bisericești.

De-a lungul timpului busuiocul a fost considerat și iarba dragostei și a fertilității, și cum dragostea trece și prin stomac busuiocul este folosit și pentru a condimenta mâncarea. Din cauza calităților sale antibacteriene este recomandat în probleme digestive, în afecțiuni respiratorii dar și în tratarea artritei reumatoide.

Busuiocul bun în afecțiuni digestive

Sunt mai multe varietăți ale acestei plante care diferă ca aromă în funcție de nivelul de uleiuri volatile pe care le conține. Busuiocul se recoltează înainte de a înflori. Din această plantă se pot utiliza frunzele și vârfurile. Poate fi adăugat în mâncare proaspăt sau uscat.

Pentru afecțiuni digestive se recomandă consumarea ceaiului de busuioc, care poate ajuta în cazul arsurilor medicale, stări de greață și vomă sau a flatulației. Ceaiul de busuioc, care se pregătește foarte simplu, se fierb 2 linguri de busuioc într-un litru de apă, poate fi folosit și pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al respirației. Spălăturile bucale cu ceai de busuioc întăresc și gingiile.

Busuiocul combate stresul

Această plantă aromatică poate fi utilizată și pentru combaterea oboselii și a stresului și are efect liniștitor. O cană de ceai de busuioc poate să calmeze migrenele sau să asigure un somn liniștit. Datorită calităților sale este recomandat și în stările depresive.

Uleiul de busuioc bun pentru uz extern

Busuiocul conține uleiuri volatile, cu proprietăți antiseptice, bactericide, antiinflamatorii și cicatrizante. Datorită calităților sale este folosit în cosmetică pentru tratarea tenului gras sau acneic.

Contraindicații

Ceaiul de busuioc, și nici alte produse din această plantă nu pot fi administrate copiilor cu vârsta mai mică de 3 ani. De asemenea busuiocul nu este recomandat femeilor însărcinate.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj