Auto masajul facial te poate scăpa de riduri. Află cum poţi să-ţi netezeşti fruntea şi să redai strălucire zonei din jurul ochilor

Orice femeie ştie cât de important este să păstreze aspectul tânăr al tenului. Pentru a scăpa de riduri puteţi recurge şi la masajul facial, care poate fi făcut şi acasă. În funcţie de tipul de ten puteţi să folosiţi mişcări specifice de masaj. În cazul în care aveţi probleme cu acneea auto masajul facial nu e recomandat. Înainte de a încerca aceste mişcări trebuie să cereţi sfatul unui medic specialist dermatolog.

Mişcări pentru toate tipurile de ten

Auto masajul prin mângâiere se face cu ajutorul pulpelor degetelor sau cu mâna deschisă, pielea trebuie mângâiată, nu întinsă. Aceste mişcări care par superficiale au un mare efect asupra circulaţiei sanguine. O altă mişcare de masaj care activează circulaţia sângelui presupune să faceţi mişcări scurte şi dese cu toate degetele, pe suprafaţa obrajilor şi pe frunte. Un alt tip de masaj care este recomandat pentru toate tipurile de ten este masajul fricţionat, care presupune mişcări cu presiune realizate cu pulpa degetelor. Mişcările pot fi circulare, în zig-zag, vertical sau orizontal. Această tehnică poate fi folosită cu succes mai ales pentru diminuarea ridurilor.

Masaj pentru tenul gras

Tenul gras necesită un masaj mai viguros pentru a se îndepărta excesul de sebum, de aceea este recomandat masajul frământat, care se realizează prin mişcări asemanatoare celor cu care se frământă un aluat.  De asemenea pentru tip gras este recomandat şi masajul ciupit, care se execută cu mişcări scurte şi repetate, prin prinderea pielii între degetul mare şi arătător.

 Zonele feţei necesită mişcări diferite

Pentru a indepărta ridurile de pe frunte trebuie să folosiţi ambele mâini. Mişcările pot fi circulare sau în zig-zag. Pentru a netezi ridurilor orizontale, mişcările se fac de la sprâncene spre rădăcina parului, iar pentru ridurile verticale, miscări de la mijlocul frunţii spre tâmple. Nasul se masează de la vârf spre rădăcină, cu degetele mijlocii. Pentru un masaj circular, vei descrie cu degetele cercuri mici pe aripile nasului, tot de la vârf spre rădăcină. Se revine apoi la poziţia iniţială printr-o mişcare de alunecare de-a lungul sprâncenelor.Masajul obrajilor se face cu ajutorul degetelor mijlocii. Se poate realiza un masaj circular al obrajilor, pornind de la mijlocul bărbiei în sus, până vei cuprinde toată suprafaţa acestora.

Cea mai sensibilă zonă a tenului este cea din jurul ochilor de acea masajul trebuie realizat cu delicateţe. Ploapele superioare trebuie masate de la interior spre exterior, iar cele inferioare trebuie masate cu bătăi uşoare. Ridurile din colţul ochilor pot fi atenuate cu mişcări circulare dinspre colţul ochilor spre tâmple.

Publicat de

1 Comentariu to “Auto masajul facial te poate scăpa de riduri. Află cum poţi să-ţi netezeşti fruntea şi să redai strălucire zonei din jurul ochilor”

  1. Nirvana spune:

    Super..sunt convinsa ca daca iti faci in fiecare seara chiar se vad rezultate!

Răspunde

Mesaj