Alimentația corectă și odihna asigură ochi strălucitori. Află ce poți face pentru a avea o privire care să impresioneze

Ochii sunt oglinzile sufletului, dar pentru a putea să transmitem sentimentele trebuie să avem ochii cât mai sănătoși. Frumusețea ochilor presupune și câteva reguli de igienă sau de alimentația. Sunt importante curățenia, odihna și alimentația bogată în vitaminele  A, C și E.

Tifonul steril cel mai bun prosop pentru ștergerea ochilor

Dacă ai ochii iritați cauza poate fi o igienă deficitară. Este recomandat să te speli pe ochi dimineața cu apă rece, și apoi să îi ștergi cu un prosop care trebuie schimbat o dată la 3 zile. Dacă folosești machiajul trebuie să cureți ochiul în fiecare seară înainte de somn. Produsele cosmetice, mai ales cele ieftine pot provoca iritații, conjunctivite sau alte afecțiuni. De asemenea este important să te demachiezi cu tifon steril. Tampoanele de vată pot purta microbi periculoși. Tot pentru a preveni afecțiunile ochilor ar trebui să schimbi trusa de machiaj a ochilor la maxim o jumătate de an.

Alimentație bogată în vitamine asigură ochi luminoși

Pentru o privire limpede trebuie să adaugi în dieta zilnică legume care conțin vitaminele A, C și E. De asemenea sunt recomandate mineralele ca zinc și seleniu și acizii grași esențiali. Sunt recomandate legume precum morcovul, varza spanacul și fructa ca portocalele, căpșunii. Dieta trebuie completată cu semințe de floarea soarelui, alune, migdale și pește.

Ochii odihniți sunt mai frumoși

Dacă petreci un timp îndelungat în fața calculatorului ochii vor avea de suferit. Ochii nu se umezesc destul atunci când rămâi mai mult timp cu privirea pe ecran și din această cauză poate apărea disconfortul. Este recomandat să faceți pauze de cel puțin 10 minute o dată la 2-3 ore pentru a da timp ochiului să se odihnească.

Orele de somn sunt și ele foarte importante pentru frumusețea ochilor. Medicii recomandă cel puțin 7 ore de somn pe noapte pentru a evita inflamarea pleoapelor, iritațiile și alte afecțiuni mai grave.

Problemele grave de ochi nu trebuie tratate acasă cu comprese cu ceaiuri. Pentru a evita infecțiile oculare sau alte probleme mai grave este important să vă adresați medicului dacă iritația persistă.

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj