Un aditiv din alimente şi preparate din restaurante poate da dependenţă de mâncare. Efect nociv pentru sănătate

Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) E621 este aditivul adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante.

Scopul utilizării pudrei cristalizate, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.

Glutamatul de sodiu creşte poftă de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.

Substanţă se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.

Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere substanţă cu ajutorul căreia aromă naturală a alimentelor congelate asau conservate putea fi îmbunătăţită.

În scurt timp, a devenit extrem de popular în SUA. Glutamatul de sodiu are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componentă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.

Specialiştii susţin că glutamatul este substanţă din cauza căreia nu putem renunţă la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate.

surse: realitatea.net, bzi.ro

Publicat de

Fără comentarii.

Răspunde

Mesaj